Claims Emergency


London Branch

+44 203 829 5858


Singapore Branch

+65 8683 3190

The claims response service is available 24 hours a day, 7 days a week and provides immediate global assistance to all of our Members.

Calling the emergency contact number provides a quick and effective way to speak directly to a duty Shipowners’ claims handler in the event of an incident or casualty involving an entered vessel.

During office hours the emergency number will redirect to the relevant corresponding office switchboard.

Alternatively, Members can request assistance from our network of correspondents located around the world.

Correspondents

9 Jan 2018

De Club wil graag de eigenaren en exploitanten van vissersvaartuigen op de hoogte stellen van de Kingfisher Information Service (KIS) die door Seafish wordt aangeboden.

Haar Offshore Renewable & Cable Awareness-project (project voor bewustzijn van offshore duurzame energiewinning en aanwezigheid van kabels) is ontworpen om vissers bij te staan bij hun activiteiten in de Noordzee en rondom het VK door gratis, juiste en actuele informatie met betrekking tot onderzeese kabels en offshore windmolenparken te verstrekken. 

KIS-map.png

In de afgelopen maanden werd de Club op de hoogte gesteld van een aantal incidenten waarbij werd gesteld dat schepen van onze Leden deze gebieden hebben bevaren terwijl zij aan het vissen waren, ondanks waarschuwingen die zijn gegeven waarin het varen in die gebieden gedurende bepaalde opgegeven tijden is verboden. In sommige gevallen is feitelijke schade geconstateerd die vanwege de functie van deze onderzeese installaties kunnen resulteren in aanzienlijke schadeclaims.

Een van de diensten die door KIS worden geboden is een interactieve Google-kaart. Deze kaart laat de ligging van de meeste kabels zien en heeft als code een kleur en motief om duidelijk de verschillende soorten onderzeese kabels te signaleren die actief of ongebruikt zijn, waaronder elektriciteits- en telecommunicatiekabels.

De kaart belicht ook verschillende vormen van gevaar waaronder windmolenparken; werken onder constructie en gepland en mogelijke en elektrische tussenstations.

KIS biedt om de week een gratis weekblad dat tot doel heeft de vissector up-to-date te houden met informatie met betrekking tot gevaren waaronder onderzeese kabels, geplande ontwikkelingen, nieuwe constructies die worden geïnstalleerd en nieuwe zones die worden gevormd.

Bovendien laat KIS onze Leden toe om de meest recente voorlichtingskaarten en plannen te downloaden. Zij kunnen worden gefilterd per gebied, uploadtijd en gewenste soort kaart. Het kan onze Leden helpen bij het op de hoogte blijven over gebieden die voor het vissen als onverstandig, onveilig, buitengewoon gevaarlijk of ongepast worden beschouwd.

Het gebruik van deze data kan u helpen bij het beschermen van exploitanten van vissersvaartuigen tegen de mogelijkheden van een incident en daardoor eventuele daarmee gepaard gaande schadeclaims.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het schadepreventieteam via lossprevention@shipowners.co.uk.